SNIES: 104290| Registro calificado: Resolución 3066 de marzo 11 de 2015

We train professionals highly qualified and contextualized in the food and nutritional reality of the world, the country and the region, capable of addressing problems related to the set of processes of human nutrition and diet, within the framework of the nutrition and food system.

Our graduates are characterized by a strong scientific foundation and a high social and ethical sense to act as leaders and active members of interdisciplinary teams in the areas of nutrition performance: health sector, industry and food market, research, public health and primary care.

We develop our program in three periods, in which the future Masters will develop skills in the curricular areas: disciplinary, research and innovation and socio- humanistics.

Enter the study plan – curriculum

Know our rates and dates
Enrollment:
Hasta el viernes 29 de noviembre de 2019
Interviews: Encontrarás la información en la credencial de inscripción que será enviada al correo electrónico que registraste. En caso que no te llegue la información completa puedes comunicarte con la facultad y solicitarla
Admission results: Podrás consultar si fuiste admitido en nuestra web o llamando a la facultad del programa elegido
Duration: 5 years (10 semesters)
Tuition payment: A tu correo llegará la liquidación de matrícula donde encontrarás la información sobre fechas, valor y formas de pago
Class start date: 27 de enero de 2020
Cost of Registration PIN: $170.000 COP
Total cost per semester: $384.480 COP. Valores correspondientes al año 2019, sujetos a incrementos para el año 2020
*The cost of the semester depends on the number of credits that are enrolled.

Learn about our enrollment requirements:

Enlarged and legible identity document.
Recent color photo with white background, size 3 × 4.
Scores of grades 9, 10, 11 and 12 (if the latter applies)..
Copy of the high school diploma.
If you have not graduated from high school, attach proof that you are currently in your last year.
Test scores of “CFES or SABER 11 °”. If you do not have the scores of the test, enclose the citation to the examination or proof of being enrolled to them.
Certificate of affiliation to a health system (EPS) or prepaid medicine.

Administrative assistant
Carolina Carvajal Rodríguez
E-mail: nutricion@ces.edu.co
Phone: (57) (4) 444 0555 Ext. 1269 – 1435

Do you want to know more? Write us

Head of undergraduate
Lina Marcela Chavarriaga Maya
E-mail: lchavarriagam@ces.edu.co
Phone: (57) (4) 4440555 Ext. 1435

Perfil
del aspirante

Si te motiva trabajar por la nutrición y la alimentación de las personas, nuestro programa es para ti.

Semillero
de aspirantes

Para comenzar una nueva experiencia de aprendizaje, te ofrecemos nuestros semilleros de aspirantes.

Perfil
del egresado

Nuestros profesionales lideran procesos interdisciplinarios relacionados con la alimentación y nutrición en diferentes ámbitos.

Para pertenecer al programa de Nutrición y Dietética debes ser responsable y tener compromiso científico y social, con alto sentido ético y postura crítica frente a las problemáticas alimentarias y nutricionales de las personas.

Debes ser disciplinado, y con gran motivación para mantenerte al día con los avances de la ciencia y tecnología.

La constante investigación debe ser tu fortaleza para estar contextualizado con la realidad alimentaria y nutricional del mundo, y ser capaz de abordar las problemáticas relacionadas con los sistemas de nutrición y alimentación.

El semillero es un espacio creado para que nuestros aspirantes e interesados en ser nutricionistas dietistas conozcan un poco más sobre el objeto de estudio del programa y los retos que asumirán en su ejercicio profesional.

El semillero está dirigido a estudiantes de grados 10° y 11°. Además,

personas interesadas en el programa, los cuáles por medio de conversatorios, exposiciones magistrales con expertos invitados y prácticas en el Centro de Estudios Avanzados en Nutrición y Alimentación, conocerán los aspectos más relevantes del estudio de la Nutrición y Dietética de la Universidad CES.

Como egresado puedes desempeñarte en:

• La planeación, seguimiento y evaluación de la alimentación de la persona o grupo de personas sanas, con alteraciones de su estado de salud, teniendo en cuenta las necesidades fisiológicas o patológicas si es el caso.

• La planeación, gestión, evaluación y-o ejecución de procesos poblacionales y comunitarios de prevención de la enfermedad y promoción de la salud, actuando sobre la población en general, desde entidades diversas, desarrollando y participando en programas de políticas alimentarias, de prevención y salud en general, y de educación alimentaria, dentro del marco de la salud pública y la nutrición comunitaria.

• La gestión y en la organización de servicios de alimentación comunitaria o institucional y en los procesos de seguimiento y vigilancia por la calidad y la salubridad de los alimentos durante todo el proceso de producción.

• La innovación de nuevos productos y en el marketing social relacionado con la alimentación y la promoción de estilos de vida y de alimentación saludables. Así como en la gestión de nuevos productos encaminados a procesos de suplementación y complementación alimentaria y nutricional.

• En procesos de formación y de docencia en instituciones públicas y privadas y en procesos de educación formal o no, orientando procesos de formación, capacitación o actualización en nutrición y alimentación a profesionales de la salud o de las ciencias de los alimentos, a productores, consumidores, promotores de salud, industriales, y manipuladores de alimentos, entre otros.

• Como investigador en equipos inter y multidisciplinarios en las ciencias de la alimentación, la nutrición y la salud.

Degree
requirements

Know the necessary requirements to access the degree process of our University.

Our
Campus

Know our facilities, benefits and services we have for you

Financing
and scholarships

We offer financing options and scholarships to our students with entities in agreement.

In order to graduate, you must:
1.
Approve all the subjects of the study plan and the specific requirements for each program, reported in the minutes by the Promotions Committee.
2. Present the current tests that the State determines as of mandatory compliance.
3. Fulfill the requirement of a second language as stated in the agreement of the Superior Council.

4. Present certificate of attendance to the CES Chair.
5. Present the payment of the degree rights, established by the Administrative Committee.
6. Approve grade work.
7. Be in good standing with the University in every respect.

At CES University we look after the welfare of our students, and that is why we have developed physical, social, sports and cultural spaces so that the educational community can access them at any time.

Our campus has an infrastructure of 3 buildings with parking, green areas, more than 15 restaurants, accessibility ramps, coliseum and sports areas for squash, table tennis, billiards, video games, and gym, among others.

Know our campus

For financing we have agreements with:
SUFI
Bank of Bogota
ICETEX
Sapience Fund
Pichincha Bank
Fincomercio (Fincoeducar)
National Savings Fund (NSF)
Itaú
Helm Bank

We have our own scholarships and in partnership with the following entities:
Foundations
Business
Public entities

Exchange from
another university

You chose us for your exchange, learn about the process and the requirements to fulfill. More

Exchange to
another university

Live the experience of expanding your knowledge in Colombia or the world. More

External
transfer

We open the doors for you to complete your academic training with us. More

Nuestros docentes

Research
and innovation

We promote activities that impact and project scientific, social and environmental aspects. More

Laboratories
and Simulation

We take the theoretical activities to scenarios that resemble real places and situations. More

Business
practice

We leave the classroom to put our knowledge into practice in real lifel. More

University
welfare

We offer spaces and programs for the personal and collective development of the CES community. More

Legal information of the program

Name of the program:
Nutrition and dietetics

Faculty:
Faculty of Nutrition and Food Sciences

Modality of the program:
Presence – based

Type of program:
Undergraduate

SNIES Code:
104290

Qualified registration:
Resolution 3066 of March 11 of 2015

City:
Medellín

Title granted:
Nutritionist Dietician

Duration:
5 years (10 semesters)

Academic credit cost:
$384.480 COP

Other programs that might interest you